OBIADY

Jadłospis

2018-10-29 PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE;KANAPKI Z WĘDLINĄ,MASŁEM,SER ŻÓŁTY,OGÓREK

PODWIECZOREK KLO: KABANOSY

OBIAD:ZUPA ZACIERKOWA 250-300ml

SKŁADNIKI;kości karkowe,schabowe,skrzydełka z indyka,por,SELER,pieprz czarny,ziołowy,sól sodowo potasowa,pietruszka,marchew,ziele angielskie,liść laurowy,lubczyk,ziemniaki,MAKARON zacierka                                                           POTRAWKA Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM                          składniki:ryż,filet z kurczaka,ŚMIETANA uht18%,sól sodowo  potasowa pieprz czarny,ziołowy,pieczarki

SURÓWKA Z MARCHWI                                                                       składniki:marchew,jabłko,sól,pieprz                                                            DO PICIA KOMPOT  200ml                                                             ŚWIEŻY OWOC:jabłko                                                                                                        

ALERGENY:9,1,7,17

 

2018-10-30 WTOREK

ŚNIADANIE:KANAPKI Z MASŁEM,WĘDLINĄ,I TWAROŻKIEM

PODWIECZOREK:JABŁKO

OBIAD:ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM 250-300ml

składniki:kości,schabowe,skrzydła,,marchew,por,SELER,sól sodowo potasowa,pieprz czarny,lubczyk,ziele angielskie,liść laurowy,pietruszka,żeberka,koperek,MAKARON

pomidory w puszce,koncentrat pomidorowy,ŚMIETANA uht18%                                                                                                

ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM                                                                      KOTLET SCHABOWY:składniki:schab,JAJKA,BUŁKA tarta,sól sodowo potasowa,pieprz czarny,ziołowy,olej                                                                     MARCHEWKA Z GROSZKIEM składniki:marchew,groszek,masło,sól,pieprz cz

DO PICIA WODA Z CYTRYNĄ

składniki:woda,cytryna,cukier

ŚWIEŻY OWOC:gruszka

ALERGENY:7,7,9,1,3,1,7,1

 

2018-10-31 ŚRODA

ŚNIADANIE:ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM

PODWIECZOREK:FLIPSY

OBIAD:ZUPA (primo platto)LA MINESTRA FAGIOLI 250-300ml 

składniki:fagioli blanchi(fasola biała),patate(ziemniaki),carota(marchew),sedano(seler naciowy),cipolla(cebula),sugo al pomidoro(przecier pomidorowy),ollo doliwa(oliwa z oliwek),agilio(czosnek),pasta ditalini(makaron koraliki),bastilicofresco(świeża bazylia),sale(sól)

ŁAZANKI:składniki:MAKARON ŁAZANKI,kapusta kiszona,kiełbasa toruńska,pieprz czarny,ziołowy,sól sodowo potasowa,papryka słodka,ostra,majeranek,czosnek,smalec,ziele angielskie,kminek

DO PICIA HERBATA MIĘTOWA250ml

składniki:woda,cukier,herbata

ŚWIEŻY OWOC:jabłko

ALERGENY:1,7,1,9,1

 

  PODWIECZOREK JEST TYLKO DLA KL.O

Opłaty za obiady

opłata za obiady w październiku:

23 x 3,50 zł = 80,50 zł

 

PODWIECZOREK I ŚNIADANIE 23 x 2,00 zł = 46,00 zł


 

Termin płatności za obiady: do 10 dnia każdego miesiąca -  przelewem na konto lub w wybranych oddziałach banku (bez prowizji).

Wykaz placówek Banku PEKAO S.A., w których wpłaty przyjmowane są bez opłat i prowizji - tutaj

Nr konta:

Bank Pekao S.A. 91 1240 1268 1111 0010 3841 5604

W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko dziecka, klasę i za jaki miesiąc jest opłata.

BARDZO PROSIMY O WPŁACANIE KWOT PODANYCH PRZEZ PANIĄ INTENDENTKĘ, NIE ZAOKRĄGLANIE (NAWET O 1 GROSZ).

NIEOBECNOŚĆ DZIECKA NA OBIEDZIE NALEŻY ZGŁOSIĆ OSOBIŚCIE LUB TELEFONICZNIE NIE PÓŹNIEJ NIŻ DO 9.00 DANEGO DNIA TEL.58 553 12 60 WEW.30

ZGŁOSZENIA DOKONANE W PÓŹNIEJSZYCH GODZINACH BĘDĄ UWZGLĘDNIANE OD NASTĘPNEGO DNIA.                                                                                         

W PRZYPADKU ZALEGŁOŚCI W OPŁATACH ZA OBIADY DZIECKO OD NOWEGO MIESIĄCA NIE BĘDZIE MOGŁO KORZYSTAĆ ZE STOŁÓWKI, DO MOMENTU UREGULOWANIA ZALEGŁOŚCI.  

Zwroty za niewykorzystane obiady dokonywane są w następnym miesiącu na podstawie zgłoszonych rezygnacji. 


Godziny pracy intendenta:

8:00 - 15:00

Regulamin

Regulamin stołówki szkolnej - tutaj


Szkoła bierze udział w programie "jeMY zdrowo".      

Mogą Państwo sprawdzić jadłospis stołówki za pomocą strony internetowej www.jemyzdrowo.edu.pl lub bezpłatnej aplikacji(do pobrania na stronie programu).