OBIADY

Jadłospis

2018-10-22 PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE;PARÓWKA NA  GORĄCO,pieczywo z masłem herbata

PODWIECZOREK:GRUSZKA                                                            OBIAD:KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY 250-300ml

 SKŁADNIKI;kości karkowe,schabowe,skrzydełka z indyka,por,SELER,pieprz czarny,ziołowy,sól sodowo potasowa,pietruszka,marchew,k,ziele angielskie,liść laurowy,ŚMIETANA UHT 12%,,lubczyk,kiszona kapusta                                                                                                                                                 

 MAKARON Z TWAROGIEM I ŚMIETANĄ 280g

składniki:MAKARON,ŚMIETANA 18% ,cukier                                             DO PICIA KOMPOT  200ml                                                          ŚWIEŻY OWOC:jabłko                                                                                                        

ALERGENY:9,1,7

 

2018-10-23 WTOREK

ŚNIADANIE:ZUPA MLECZNA Z RYŻEM

PODWIECZOREK:ciasteczka bebe

OBIAD:ZUPA KOPERKOWA 250-300ml

składniki:kości,schabowe,skrzydła,ziemniaki,marchew,por,SELER,sól sodowo potasowa,pieprz czarny,lubczyk,ziele angielskie,liść laurowy,pietruszka,żeberka,koperek

RYŻ 165g UDKO Z KURCZAKA 120g

 składniki:ryż,udko,papryka słodka,ostra,sól sodowo potasowa,pieprz czarny,ziołowy,olej,zioła                                                                                                                                                                      

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 65g

składniki:kapusta,ogórek,papryka,kukurydza sól,pieprz,kwasek cytrynowy,ŚMIETANA

DO PICIA WODA Z CYTRYNĄ

składniki:woda,cytryna,cukier

ŚWIEŻY OWOC:gruszka

ALERGENY:7,7,9,

 

2018-10-24 ŚRODA

ŚNIADANIE:KANAPKI Z MASŁEM I WĘDLINĄ,SEREM  I OGÓRKIEM

PODWIECZOREK:jabłko

OBIAD:ZUPA MARCHEWKOWA 250-300ml

 składniki:skrzydełka z indyka,kości karkowo schabowe,marchew,pietruszka,por,SELER,ziemniaki,koperek,lubczyk,sól sodowo potasowa,pieprz czarny,ziołowy,papryka słodka ostra,słodka

ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM

FILET Z PIERSI INDYKA 65-100g                                                                                                    składniki:pierś z indyka,sól,pieprz czarny,ziołowy,papryka słodka,ostra

SURÓWKA:MIX SAŁAT

składniki:mix sałat,sól,pieprz czarny,oliwa,cukier,kwasek

DO PICIA :galaretka

składniki:woda,galaretka

ŚWIEŻY OWOC:banan

ALERGENY:9,1

 

2018-10-25 CZWARTEK

ŚNIADANIE:KANAPKI z szyneczką i pasztetem i ogórkiem kiszonym

PODWIECZOREK;kabanosy                                                                                                          OBIAD; ZUPA BARSZCZ CZERWONY 250-300ml                                                    składniki:skrzydła indycze,kości karkowo schabowe,marchew,SELER,ŚMIETANA18% por,SELER,pietruszka,lubczyk,pieprz ziołowy,pieprz czarny,ziołowy,buraki 

liść laurowy,ziele angielskie,pieczarki,natka pietruszki,sól sodowo potasowa                                                                   

liść laurowy,ziele angielskie

KASZA JĘCZMIENNA

PULPETY W SOSIE POTRAWKOWYM 90g/30ml

składniki:szynka myszka,JAJKA,BUŁKA czerstwa sól sodowo potasowa,pieprz czarny,ziołowy,MAKA,ŚMIETANA18%,liść laurowy,ziele angielskie

SURÓWKA Z MARCHWI 60g

składniki:marchew,jabłko,ŚMIETANA18% sól,pieprz czarny

DO PICIA HERBATA200ml

składniki:wod, cukier,herbata

ŚWIEŻY OWOC:                                                                      

ALERGENY:7,9,1,3,7,7

 

2018-10-26 PIĄTEK

ŚNIADANIE:KANAPKI z masłem twarogiem i dżemem kawa inka

PODWIECZOREK:chrupki flipsy

OBIAD: ZUPA GROCHOWA 250-300ml  

składniki:żeberka,kości karkowo schabowe,marchew,pietruszka,por,SELER,ziemniaki,natka pietruszki,lubczyk,majeranek,czosnek,boczek wędzony,cebula,groch łuskany,liść laurowy,ziele angielski

ZIEMNIAKI POSYPANE KOPERKIEM

RYBKA Z PIECA 100-125g

składniki:rybka miruna,sól ,pieprz czarny,ziołowy,cytrynowy

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY 60g

składniki:kapusta czerwona,sól,pieprz czarny,ziołowy,kwasek cytrynowy,olej

DO PICIA:WODA

ŚWIEŻY OWOC:melon ALERGENY:9

Opłaty za obiady

opłata za obiady w październiku:

23 x 3,50 zł = 80,50 zł

 

PODWIECZOREK I ŚNIADANIE 23 x 2,00 zł = 46,00 zł


 

Termin płatności za obiady: do 10 dnia każdego miesiąca -  przelewem na konto lub w wybranych oddziałach banku (bez prowizji).

Wykaz placówek Banku PEKAO S.A., w których wpłaty przyjmowane są bez opłat i prowizji - tutaj

Nr konta:

Bank Pekao S.A. 91 1240 1268 1111 0010 3841 5604

W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko dziecka, klasę i za jaki miesiąc jest opłata.

BARDZO PROSIMY O WPŁACANIE KWOT PODANYCH PRZEZ PANIĄ INTENDENTKĘ, NIE ZAOKRĄGLANIE (NAWET O 1 GROSZ).

NIEOBECNOŚĆ DZIECKA NA OBIEDZIE NALEŻY ZGŁOSIĆ OSOBIŚCIE LUB TELEFONICZNIE NIE PÓŹNIEJ NIŻ DO 9.00 DANEGO DNIA TEL.58 553 12 60 WEW.30

ZGŁOSZENIA DOKONANE W PÓŹNIEJSZYCH GODZINACH BĘDĄ UWZGLĘDNIANE OD NASTĘPNEGO DNIA.                                                                                         

W PRZYPADKU ZALEGŁOŚCI W OPŁATACH ZA OBIADY DZIECKO OD NOWEGO MIESIĄCA NIE BĘDZIE MOGŁO KORZYSTAĆ ZE STOŁÓWKI, DO MOMENTU UREGULOWANIA ZALEGŁOŚCI.  

Zwroty za niewykorzystane obiady dokonywane są w następnym miesiącu na podstawie zgłoszonych rezygnacji. 


Godziny pracy intendenta:

8:00 - 15:00

Regulamin

Regulamin stołówki szkolnej - tutaj


Szkoła bierze udział w programie "jeMY zdrowo".      

Mogą Państwo sprawdzić jadłospis stołówki za pomocą strony internetowej www.jemyzdrowo.edu.pl lub bezpłatnej aplikacji(do pobrania na stronie programu).